śr.. lut 8th, 2023

STYLDOWOLNY.PL

Portal ogólnotematyczny

Posiłki dla pracowników? To się opłaca!

posiłek, catering pracowniczy
Podziel się

Prowadzisz sporą firmę. Chciałbyś w jakiś sposób docenić pracowników i zmotywować ich do wydajniejszej pracy. Jednym ze sposobów jest zapewnienie codziennego ciepłego posiłku. Korzyści z takiego rozwiązania jest jednak więcej.

Warto inwestować w obiady pracownicze

Od dawna wiadomo, że wspólne spożywanie posiłków zacieśnia więzi międzyludzkie. To sprawdza się także w zakładach pracy. Dlatego zastanów się, czy nie będzie dobrze, gdy twoja firma zapewni pracownikom posiłki. Jednym ze skutków będzie poprawa wizerunku firmy.
Oprócz zacieśnienia więzi, pracownicy poczują się docenieni. Będą wiedzieli, że firma o nich dba. To zwykle przekłada się na lepszą i wydajniejszą pracę, co prowadzi do zwiększenia zysków.
Musisz też pamiętać, że w niektórych przypadkach pracownicy muszą otrzymać posiłki profilaktyczne. O tym komu takie posiłki przysługują oraz jakie normy powinny spełniać, określa stosowne rozporządzenie.

Dlaczego catering jest dobrym rozwiązaniem?

Jeśli zdecydowałeś się, że twoi pracownicy będą dostawać obiady pracownicze, weź pod uwagę catering pracowniczy. To wygodna forma dostarczenia posiłków dla większej liczby osób.
Na catering dla firm powinieneś się zdecydować, jeśli zależy ci, aby pracownicy spożywali posiłki w miejscu pracy, a nie masz możliwości lub nie chcesz zakładać stołówki pracowniczej.
Firma cateringowa dostarczy ci zamówioną liczbę posiłków, które będą odpowiednio zbilansowane. Przed zamówieniem usługi sprawdź, czy wśród twoich pracowników nie ma osób, które są na coś uczulone lub np. nie jedzą mięsa. podanie takich informacji firmie pozwoli na jeszcze lepsze dostosowanie zamówienia do potrzeb.

Jak wybrać catering dla firm?

Decydując się na catering pracowniczy musisz wybrać firmę cateringową. Ponieważ na rynku jest coraz więcej takich usługodawców, wybór do prostych nie należy.
Pod uwagę weź oczywiście jakość proponowanych potraw. Zamawianie bardzo taniego, ale niesmacznego jedzenia mija się z celem.
Firma cateringowa powinna mieć różnorodne menu, które bez problemu dopasuje do potrzeb twojej firmy. Pamiętaj, że coraz więcej osób przechodzi na diety wegetariańskie i wegańskie!
Bardzo ważna jest punktualność dostaw. Popytaj klientów firmy cateringowej, czy dostawy posiłków się nie opóźniają. Niedotrzymywanie terminów może skutecznie rozbijać organizację pracy w twojej firmie.
Nie musisz się znać na kaloryczności i zapotrzebowaniu. To firma powinna ci doradzić, co będzie najlepsze dla twoich pracowników.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.